Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 09:24

Школа №4

м. Знам’янка


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 262
Форма входу
Головна » 2016 » Жовтень » 12 » Мітинг з нагоди відкриття пам’ятних дошок на честь випускників Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст №4 Капелюхи Сергія та Єфремова Дмитра
15:10
Мітинг з нагоди відкриття пам’ятних дошок на честь випускників Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст №4 Капелюхи Сергія та Єфремова Дмитра

25 років українській державі, але це  лише  мить, незначна частина нашого минулого. І знову життя поставило перед нами випробування: події останніх років примусили кожного українця відчути свою причетність до своєї країни, а також  зрозуміти, що ми - господарі на власній землі.

Та не всім це до душі. Сепаратисти зазіхають на територіальну цілісність нашої держави. На Сході точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України. Але знаємо, що ми – єдині, що перемога буде за нами. Єдина Україна – іншого шляху у нас немає.

Саме за це зараз в АТО воюють наші герої. На полі битви – захисники, воїни. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Не шкодуючи власного життя, захищають неньку -Україну. 

Сьогодні, 12 жовтня 2016 року, у Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 відбувся мітинг присвячений вшануванню пам'яті випускників нашої школи, загиблих в боях на Сході, Капелюхи Сергія  Вікторовича та Єфремова Дмитра Сергійовича.

 

Народ мій є! Народ мій завжди буде! 
Ніхто не перекреслить мій народ! 
Пощезнуть всі перевертні й приблуди, 
І орди завойовників-заброд!

 

І, байстрюки катів осатанілих, 
Не забувайте, виродки, ніде: 
Народ мій є! В його гарячих жилах 
Козацька кров пульсує і гуде! 

Так  писав наш геніальний поет та письменник  Василь Симоненко понад 50 років тому, але слова його виявилися пророчими для нашого сьогодення.

 

Капелюха Сергій Вікторович. Він обіцяв вернутися, бо не міг не піти.  І святкував би 31 березня 38 день народження. Та доля розсудила інакше. Народився Сергій Вікторович Капелюха 1978 року  в м. Знам’янка Кіровоградської області.  У Знам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4 закінчив 9 класів, після чого вступив до професійно-технічного училища №12 обравши спеціальність “Помічник машиніста електровоза”. З 1996 року працював слюсарем. 

З січня 2001 року продовжив роботу в ТЧ -7 помічником машиніста електровозу. В 2011 році був переведений у службу приміського руху структурного підрозділу РПЧ -9 «Одеса - Застава 1» помічником машиніста електропотягу.

Події, що відбулися в нашій країні в 2014 році,  не залишили байдужим Сергія Вікторовича. Він не міг залишитися осторонь того, що відбувається на Сході нашої держави. З липня 2015 року добровільно пішов виконувати військовий обов’язок в зоні проведення АТО.

14 листопада під час бою в окоп, де перебував Сергій, потрапив фугас, через розрив якого Сергій Капелюха отримав важке поранення. У шпиталі  він помер наступного дня.

Указом Президента України про відзначення державними нагородами України військових, які загинули, захищаючи державний суверенітет України Сергія Вікторовича Капелюху нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Вічна слава Герою!

Єфремов Дмитро Сергійович народився 6 квітня 1985 року. Навчався у Знам’янській загальнооствітній школі І-ІІІ ступенів № 4 з 1992 по 2000 роки.  У 2000 році, по закінченню 9 класів вступив на навчання до Знам’янського професійно-технічного училища №12, де у 2003 здобув спеціальність чергового залізничної станції.

Дмитро був учасником Народного самодіяльного ансамблю української пісні і танцю «Барвінок» танцювальної групи. 

Працював заступником начальника станції Чорноліська виробничого підрозділу «Знам’янська дирекція залізничних перевезень регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця»».

20 липня 2015 року був призваний за мобілізацією на військову службу. Дмитро був навідником 3-го аеромобільного десантного взводу 1-ої аеромобільної роти  90 окремого аеромобільного батальйону 81 окремої аеромобільної бригади високо мобільних десантних військ ЗСУ.

Загинув Дмитро Сергійович 22 травня під час обстрілу в промисловій зоні під Авдіївкою на Донеччині.

Вічна слава Герою!

 

Герої не вмирають і не вмруть,

Героїв пам'ятатимуть віками .

Їм славу вічну віддають

І голову схиляєм перед ними.

 

Як голосно стогне від болю земля,

Біль у душі і печаль на очах.

Сини України віддали життя

Сумує країна, у сльозах рідня

 

Сьогодні, у стінах нашої школи, де Сергій та Дмитро разом зі своїми друзями вчилися, змагалися, бешкетували, сподівалися і мріяли, відкрили меморіальні дошки на їх честь.

Під час мітингу пролунали слова співчуття та підтримки рідним Сергія та Дмитра від  міського голови  Філіпенка Сергія Івановича,  виконуючого обов’язки голови ГО «Знам’янської Спілки ветеранів АТО»  Нікітіна Миколи Миколайовича, директора школи Лядського Володимира Анатолійовича.

Учасниками мітингу, окрім учнівського та  педагогічного колективу школи,  стали рідні, друзі, воїни АТО, представники органів міського самоврядування, громади міста.

Право відкрити меморіальну дошку отримали однокласники Сергія та Дмитра.

Подвиг славних синів України - героїв антитерористичної операції Капелюхи Сергія та Єфремова Дмитра  вшанували хвилиною мовчання.

Переглядів: 494 | Додав: elen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

©Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz