Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 18.05.2024, 08:51

Школа №4

м. Знам’янка


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 263
Форма входу
Головна » 2016 » Грудень » 2 » Всесвітній день боротьби проти СНІДу
09:50
Всесвітній день боротьби проти СНІДу

У Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 пройшли заходи до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Учні та вчителі взяли участь у акції «Захисти себе від СНІД», усному журналі «Шляхи зараження ВІЛ /СНІД».

ВІЛ - це Вірус Імунодефіциту Людини, який вражає, в основному, імунну систему. СНІД - це Синдром Набутого Імунодефіциту, що є кінцевою стадією ВІЛ-інфекції. ВІЛ-інфекція - це та стадія хвороби, коли вірус знаходиться в організмі, руйнує імунну систему, але ще немає зовнішніх проявів. СНІД - це стадія хвороби, коли організм людини вже не в змозі боротися з різними захворюваннями. Вони прогресують, і в результаті цього наступає смерть.

Чи можна заразитися ВІЛ /СНІД ом через спілкування?

Існує три шляхи передачі ВІЛ-інфекції:

  • через кров, секрети і виділення;
  • статевим шляхом;
  • від матері до дитини.

Заразитися ВІЛ не можна: через рукостискання, обійми; через кашель або чхання; при використанні суспільного телефону; при відвідинах хворого в лікарні; через укуси комах; при користуванні суспільним туалетом; через їжу і посуд при сумісному мешканні; при купанні в басейні, лазні або ванні; через білизну і одяг.

Уперше захворювання на СНІД (синдром набутого імунного дефіциту) було виявлено в 1980 році в Нью-Йорку і Каліфорнії серед гомосексуалістів і наркоманів, що використовують внутрішньовенне введення наркотиків. Через кілька років поширення СНІДу набуло характеру всесвітньої епідемії, що охопила населення практично всіх країн. До 1996 року у світі налічувалося вже більше 21 млн. інфікованих. В даний час ця цифра зросла майже вдвічі. 

Ці факти змушують людей робити кроки щодо посилення усвідомлення необхідності поширення профілактичної інформації про СНІД у суспільстві, поліпшення якості допомоги, що надається особам, зараженим ВІЛ, і про боротьбу з запереченням існуючої проблеми і дискримінацією ВІЛ-інфікованих. Можливість для прояву солідарності з більш ніж 40 мільйонами людей, які сьогодні живуть з ВІЛ та СНІДом, і для того, щоб згадати мільйони людей, які вже померли від цієї страшної хвороби. 

За оцінками ЮНЕЙДС, 35,7 мільйона осіб у віці від 15 до 49 років інфіковані ВІЛ, з них 26 мільйонів - працюючі люди. Якщо в розрахунки включити дані за усіма категоріями осіб працездатного віку, у тому числі у віці до 64 років, а також за усіма, хто працює в неформальній економіці вдома і не вдома, то чисельність інфікованих ВІЛ людей досягне 36,5 мільйона.

Метою Всесвітнього дня боротьби проти СНІДу є підвищення глобальної обізнаності про ВІЛ/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед пандемією.

Переглядів: 609 | Додав: elen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

©Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz