Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 16.05.2024, 06:08

Школа №4

м. Знам’янка


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 263
Форма входу
Головна » 2021 » Березень » 12 » З днем народження, Тарасе!
09:59
З днем народження, Тарасе!

Тарас Григорович  Шевченко – видатна людина, яку знають , люблять і шанують не лише в Україні, але й у всьому світі. Звісно,  досліджувати, вивчати його творчість потрібно постійно, адже її актуальність інколи вражає. Але саме в березні, коли народився поет, вшановуємо його пам’ять.

У Знам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ст.. №4 у рамках Шевченківських днів проведено ряд заходів.

Діти і вчителі нашої школи завжди беруть активну участь у заходах  присвячених видатному Кобзарю.  Протягом тижня учні 8-Б класу (вчитель Багно Я.А.)  зібрали цікаві факти про життєвий і творчий шлях митця  та  створили виставку на тему «Відомий і невідомий Шевченко», розмістивши власноруч намальовані плакати, ілюстрації, вірші, цікаві матеріали про поета. Також вчителем були проведені виховні заходи в 5-А класі на тему «Добре і щире Тарасове слово» та в 10 класі «Життєвий шлях Т.Шевченка. Кохання  в житті поета». Під час заходів діти переглянули фрагменти фільмів, презентації  про Т.Г.Шевченка , взяли участь у літературній вікторині, пригадали  поетичні твори відомого українця. 

 «Тернистими стежинами Тарасової долі» - під такою назвою 9 березня проведена заочна подорож з учнями 7-Б класу, приурочена до дня народження Великого Кобзаря. Організували  і провели цю зустріч бібліотекар Андреєва Т.Г. та вчитель української мови і літератури Топчеєва Л.Г.

Семикласники підготували дуже змістовні виступи, використавши основні цікаві факти з біографії Тараса Шевченка. Бібліотекар познайомила із періодами літературної творчості поета, а також підготувала книжкову експозицію, яка складається із добірки творів Шевченка та спогадів про нього. Також діти взяли участь у пізнавальній вікторині, яку провела вчитель Топчеєва Л.Г.. і на завершення у виконанні школярів прозвучали найвідоміші автобіографічні поезії Тараса Шевченка «Мені тринадцятий минало», «Якби ви знали, паничі», «І золотої, й дорогої», «Доля».

Дванадцятого березня у шостих класах була проведена навчально-пізнавальна вікторина «З днем народження, Тарасе». Мета заходу розширити знання учнів про життя і творчість Т.Г.Шевченка, сприяти вихованню національної самосвідомості учнів. Вчитель Бобоша С.А. з дітьми пригадали біографію Кобзаря, декламували його вірші та пограли у розважально-пізнавальну гру.

У 2-Б класі проведено ознайомчий захід «Хто такий Тарас Шевченко?». Учні познайомилися з відомими поезіями великого творця, розмалювали інформаційний буклет, переглянули картини Шевченка.

Учні 3-А класу взяли участь у акції «Квіти для Шевченка», прослухали інформацію про дитячі роки поета, познайомилися з віршем «За морем хмаронька пливе» та намалювали ілюстрації до вірша «…А туман, неначе ворог, закриває море і хмароньку рожеву, і тьму за собою…».

Переглядів: 160 | Додав: elen | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

©Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz